Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
  • EUR
Добре дошли в нашия магазин!
Филтри

Категории с падащо меню

Радиочестотни етикети

Дата: 2015-10-12

Най-масово използваните етикети, в  охраняеми пространства, са етикетите с радиочестотна идентификация.Такива етикети се използват от много сектори, като супермаркети, универсални магазини и специализирани пазари. 

 

Изграждането на радиочестотния етикет става сравнително лесно. Електроната част на етикета е позиционирана в долната му част и обикновено се апликира директно върху продукта чрез перманентно залепване. Спирала, която служи като антена е свързана с малък кондензатор. Заедно те сформират резонансна верига с външно поле на висока честота от около 8,2 MHz. Когато активиран етикет доближи пространството около детекторите (в почти всички случаи - изходите), радиоелектронният осцилатор активира алармата. Деактивацията на тази протекция става обикновено на касата при заплащане на продукта, чрез механично или електронно управление на електронната част на етикета. 

 

Радиочестотните етикети са само за еднократна употреба. За разлика от това, така наречените "Hard-Tags" са за многократна употреба. При много продукти, обувки например, радиочестотните компоненти се имплантират при производството на артикула и остават там до момента на продажба.

 

Материалът, използван за най-горния слой на етика, обикновено е хартия, но може да бъде още полиетилен или полипропилен. Необходимата информацията може да бъде нанесена от подходящ принтер. Може още да бъде предварително отпечатана от нас. Например: отпечатване на цветно лого на фирмата или гравиране на текст с Браиловата азбука.

 

 

Предимства:

 

  • Ниска цена
  • Възможността да се комбинира ценообразуването със сигурността в магазина

 

 

Недостатъци:

 

  • Обвързани са с минимален размер
  • Електронният осцилатор може да бъде манипулиран, до определена степен, от метални/магнитни предмети или електронни устройства

 

 

 

 

Source: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CSVTCtPUm90J:www.zackl.org/index.php/rf-labeltech-as.html%3Flang%3D+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

Най-продавани

Бяла непрекъсната хартиена лента Brother DK-22205, 62mm x 30.48m

Бяла непрекъсната хартиена лента Brother DK-22205, 62mm x 30.48m

Цена без ДДС: 11.90лв.
Цена с ДДС: 14.28лв.
Термодиректни етикети, 62mm x 29mm /1/ 875бр., Ø30mm

Термодиректни етикети, 62mm x 29mm /1/ 875бр., Ø40mm

Цена без ДДС: 10.58лв.
Цена с ДДС: 12.70лв.